Videografen – Trouwfilm

Vidoagraaf voor trouwfilm gezocht? Bij het plannen van jullie trouwfeest hoort uiteraard ook een trouwfilm. Maar wat kost een trouwfilm, wat rekent een videgraaf? ? Trouwfilm laten maken is niet voor niets één van de meest gevraagde zoekopdrachten in Google relevant aan trouwen. Waarschijnlijk vinden jullie pagina’s en pagina’s over trouwfilms. Maar hoe kunnen jullie de prijzen vergelijken? En op wat moeten jullie letten? Wij helpen jullie om de juiste leverancier te vinden.

Trouwfilm laten maken?

BruidBeeld trouwfilm België

Wij houden van een journalistieke benadering. Niets geënsceneerd, over-geposeerd of kunstmatig. Het verhaal wat wij vertellen is liefdevol, uitgesproken en puur. Jullie dag bestaat uit momenten en aan ons de taak om deze momenten in al haar schoonheid vast te leggen. Wat wij willen maken is klassiek genoeg om de tand des tijds te doorstaan en eigenzinnig genoeg om een sterk authentiek verhaal te creëren.

Een Trouwfilm van BruidBeeld laat zich het beste omschrijven als: Klassiek met een vleugje eigenzinnigheid. Kijk rustig op onze en laat je inspireren door onze trouwfilms.


Videograaf kiezen

Steeds vaker spreek ik bruidsparen die naast hun fotograaf ook een videograaf willen kiezen voor hun bruiloft. Deze bijzondere dag vliegt voorbij, maar je trouwfoto’s en -film kun je ontelbare keren terugkijken en delen met al je geliefden in je leven! Echter merk ik vaak van fotografen dat ze weer eens een draak van een videograaf tegenkwamen, of van getrouwde stellen dat ze niet echt blij waren met hun video of de nazorg. Het is dus echt belangrijk om een research proces te doorlopen zoals je dat met je fotograaf ook doet.

1. Wil je een videograaf?

Oke, dit klinkt natuurlijk een beetje gek aangezien ik videograaf ben en ik zou moeten willen dat jij een videograaf wil. Maar wat hoort, en wat populair is, hoeft niet precies te zijn hoe jullie bruiloft eruit ziet! Misschien besteden jullie het geld liever aan het overvliegen van een bijzonder persoon of het eten (je leest hier het artikel van een Bourgondiër, dus I get ya

Maar waarom zou je wel een videograaf willen?

1. Een foto zegt meer dan duizend woorden. Kun je je voorstellen hoeveel 3 minuten aan foto’s zeggen. Dat zijn meer dan 4,5 miljoen woorden!
2. Die ene grap van je vader, de speech van je getuige of de eerste keer dat jullie elkaar zien, dat leg je pas echt vast op de film ?
3. Is er iemand die er niet bij kan zijn? Of wil je je avondgasten ook meenemen op de mooiste dag van je leven? Laat ze meegenieten door middel van film

2. Kies naar stijl

Ga op onderzoek uit: welke video’s vind jij mooi? Doe inspiratie op in Facebookgroepen over trouwen, research Instagram en kijk naar de films van je getrouwde vrienden. Het grootste verschil tussen videografen is de ‘registratie’ stijl en de ‘cinematische’ stijl. Registraties vallen vaak onder de €1000, terwijl de cinematiesche stijl meer richting de €2000 en hoger kosten. Overigens zijn die prijzen richtlijnen. Er zijn ook starters die cinematisch filmen voor onder de €1000.
Registratie is voor jou geschikt wanneer je simpelweg iemand zoekt die de bijzondere momenten vastlegt zoals ze zijn en er een chronologische montage van maakt. De cinematische videograaf benadert jouw bruiloft als een verhaal, waarbij er zo’n 30 uur besteed wordt aan het editen van jouw film. Er wordt dan ook meer tijd gestoken in de audio en de kleuren van de film.

Documentaire of cinematisch?

Een goede videograaf (ongeacht de stijl) weet welke stijl hij/zij heeft en hoe dat past in de manier waarop zij jullie bruiloft benaderen. De grootste verschillen daarin zijn documentaire en cinematisch (daar issie weer). Documentaire stijl videos zijn “natuurlijker”, er wordt niet geregisseerd. De originele audio wordt vooral gebruikt en de uiteindelijke film is lineair aan jullie dag. Cinematisch lijkt meer op een trailer van een speelfilm. De videograaf gebruikt de highlights van jullie dag om een verhaal te vertellen. Er wordt meer geregisseerd om zo het perfecte shot te krijgen. Veel videografen gebruiken een mix van deze stijlen, waaronder ik.

Bepaal voor jezelf wat jullie daarbij belangrijk vinden: vind je het niet erg af en toe wat gestuurd te worden voor het perfecte shot? Of wil je een simpele registratie van jullie hoogtepunten?

3. De prijs

Het is belangrijk om nog niet met de prijs bezig te zijn in het eerste deel van je research fase. Je denkt natuurlijk: ja, jij hebt makkelijk praten, jij wil gewoon geld verdienen, maar wij hebben een budget!
Gelukkig is dat geen probleem. In elke prijsklasse is een videograaf met jullie stijl te vinden, maar je moet wel jaren later nog steeds blij zijn met je film! Let niet op hypes zoals drones, maar wel op de kwaliteit van het beeld: is de slow motion haperig? Dan heeft de videograaf niet de juiste apparatuur om slow motion te filmen. Denk erover na of jij dat wil.

Tijd om offertes aan te vragen! Vermeld daarin jullie trouwdatum en locatie. Let op, voor een goede videograaf betaal je makkelijk vanaf €800 voor zo’n 6 uur. Waarom een videograaf zo duur is? Dat lees je hier!

4. Ontmoet je videograaf

Tijd om jouw videograaf te ontmoeten! Na je research te hebben gedaan zouden er ongeveer 3 videografen uit gekomen moeten zijn. 1 net boven je prijsklasse en 2 binnen je budget, waarvan ook daar 1 wat lager zit dan jouw maximale budget. Voordat je erheen gaat, lees hun algemene voorwaarden goed door zodat je weet wat je allemaal van ze wil weten. Een aantal van de belangrijkste vragen die je de videografen wil stellen zijn:

– Welke pakketten hebben ze?
– Met hoeveel videografen komen ze?
– Is de persoon die je spreekt ook de videograaf van jullie dag?
– Hoelang komt de videograaf? Wat als de dag uitloopt?
– Hoe is hun samenwerking met de fotograaf van de dag?
– Zijn er andere kosten die niet inbegrepen zijn in de pakketprijs?
– Hoe zit het met de muziek?
– Met wat voor soort camera filmen ze? Hebben ze extra licht nodig bij de feestavond?
– Wanneer moet je betalen?
– Wanneer wordt de film opgeleverd?

Jouw ideale antwoorden

Uiteraard heb je na het lezen van deze vragen ook over jouw ideale antwoorden nagedacht. Bespreek deze met de videograaf. Mogelijk is er meer mogelijk dan hij/zij in eerste instantie laat weten. Anders kan de videograaf aan jullie toelichten waarom iets wel of juist niet gedaan wordt. Laat ook jouw droomvideo’s zien en kijk hoe de videograaf reageert. Vergeet ook niet jouw keuze in fotograaf te delen als je die al hebt!

5. Vergelijk

Nu je alledrie de videografen hebt gesproken kun je zien wat je krijgt voor welk bedrag. Nu kun je bepalen of dat het waard is. Ook wij begrijpen dat trouwen een dure aangelegenheid is, maar je wil niet bezuinigen op zoiets belangrijks als fotografie of film. Ik zeg altijd: beter geen videograaf en een duurdere (betere!) fotograaf, dan twee slechte, en alleen maar teleurstellende beelden van jullie dag!