Trouwfotografen

Trouwfografen kan je overal vinden maar wie moet jij reserveren? Een Trouwfotograaf kiezen is niet eenvoudig. Bij het plnanen van een touwfeest hoort uiteraard de perfecte trouwfotograaf bij. Maar hoe kies je de perfecte huwelijksfotograaf? Waarschijnlijk hebben jullie al behoorlijk wat fotografen gezocht op Google. Ondertussen hebben jullie zeker al een lijstje met favorieten. Maar hoe moeten jullie deze trouwfotografen nu verder filteren? Hoe kunnen jullie ze vergelijken? En op wat moeten jullie letten? Wij bieden jullie een overzicht aan van zeer ervaring huwelijksftotgrafen. Fotografen met heel wat ervaring die we graag aanbevelen.

Trouwfotografen

Trouwfotograaf – Jullie huwelijks fotograaf.be

Proficiat met jullie huwelijksplannen. Als jullie op zoek zijn naar een huwelijksfotograaf om jullie mooiste dag vast te leggen, dan zit je helemaal goed. Een huwelijk vraagt veel voorbereiding, en de fotograaf kunnen jullie bijna van jullie to-do-lijstje schrappen. Samen met mijn vriendin, zorg ik ervoor dat jullie dag voor eeuwig wordt vastgelegd. Elk huwelijk is uniek. Met oog voor detail, creativiteit en een juiste portie humor, zorgen wij voor een onvergetelijke en prachtige herinnering. Hier krijg je 2 Trouwfotografen voor de prijs van 1!


De juiste trouwfotograaf te kiezen!

Trouwfotografen … Ja er zijn zoveel keuze´s die gemaakt moeten worden in aanloop naar jullie trouwdag! Maar waar moet je eigenlijk op letten bij het inhuren van een trouwfotograaf? Wij geven je een aantal tips!

Keuzes, keuzes en keuzes… Als je gaat trouwen kom je voor een enorme hoeveelheid aan keuzes te staan; de gastenlijst, het kiezen van de kleding, de locaties, muziek en het diner of de catering… Maar één van de keuzes die een échte must zijn voor je bruiloft, is het kiezen van een professionele bruidsfotograaf. Hoe wil je je dag laten vastleggen en wie mag dat doen?

Welke fotograaf past bij jullie?

Voor je überhaupt een keuze gaat maken moet je nadenken over wat voor fotograaf bij je past. Daarvoor ga je eerst kijken naar de stijl van de fotograaf. Er zijn drie soorten stijlen trouwfotografie: traditionele trouwfotografie, journalistieke trouwfotografie en editorial trouwfotografie.

Traditionele trouwfotografie houdt in dat de fotograaf zoveel mogelijk instructies zal geven om voor jullie de perfecte trouwfoto’s te maken. Hier komen de klassieke geposeerde trouwfoto’s uit. Hierbij wordt vaak ook veel tijd uitgetrokken voor een fotoshoot op een mooie/speciale locatie.

Journalistieke trouwfotografen leggen alle momenten vast zoals zij zijn. Ze zullen zich op de dag zelf op de achtergrond houden en de foto’s die zij maken zijn absoluut niet geposeerd. Een trouwfotograaf die journalistiek te werk gaat zal nooit jullie dag onderbreken omdat het moment er nog niet goed genoeg op staat.

Editorial trouwfotografen hebben veel oog voor details. Denk hierbij aan veel foto’s van bloemen en de locatie. Je vindt bij hen in de portfolio’s dan ook veel foto’s van stillevens en portretten en minder van het hele verhaal van de trouwdag.

Wanner jullie gekozen hebben voor een stijl van de fotografie ga je op zoek naar een trouwfotograaf. Hier moet je letten op het portfolio van de fotograaf, de regio waarin de fotograaf te werk gaat, de prijs van de fotograaf en of deze ook beschikbaar is op jullie trouwdatum. Zankyou helpt jullie de juiste foto- en videograaf voor jullie trouwdag te vinden via onze database.

JULLIE HUWELIJKSFOTOGRAAF

Op jullie grote dag is het ontzettend belangrijk om met de juiste fotograaf in zee te gaan. Stel dus zeker deze vragen:

  • Heeft de fotograaf leuke ideeën en de stijl die jullie zoeken?
  • Hoeveel ervaring heeft de huwelijksfotograaf?
  • Is de fotograaf een full time professional?
  • Heeft de fotograaf awards gewonnen? 
  • Is hij of zij naast fotograaf ook een aangename persoon?

Offertes aanvragen

Als je een aantal fotografen hebt gevonden die je interessant vindt, is de volgende stap om ze te benaderen voor een (vrijblijvende) offerte, zodat je weet wat de fotograaf biedt voor welk budget. Antwoorden die je in ieder geval op de offerte terug wilt vinden zijn: hoe lang komt de fotograaf fotograferen, hoe zit het met reiskosten en -tijd, hoeveel foto’s krijg je uiteindelijk, hoe lang moet je op je foto’s wachten en hoe worden de foto’s aangeleverd? Waar je zelf over na kunt denken is of je de gehele dag de fotograaf aanwezig wilt hebben of dat je hem/haar alleen op de voor jou belangrijkste momenten van de dag aanwezig laat zijn.

Ontmoeting met de fotograaf

Veel stellen zullen voor de grote dag nog een ontmoeting met de fotograaf willen. Ook bij het kiezen van een fotograaf geldt namelijk dat communicatie een heel belangrijk element is. Tijdens deze ontmoeting kunnen jullie samen met de fotograaf nog een keer het portfolio bekijken en bespreken wat jullie wensen zijn en of hij/zij degene is die deze kan verwezenlijken.

De laatste loodjes voor de bruiloft…

In de aanloop naar de grote dag is het goed om duidelijke afspraken met de trouwfotograaf te maken. Hoe laat en waar wordt hij/zij verwacht, hoe lang blijft hij/zij, wat zijn de precieze adressen van de locaties waar jullie die dag heen gaan en wat verwachten jullie van de foto’s? Op welk punt in het programma van de dag past het om reportagefoto’s te maken (en hoe ontspannen of juist ‘netjes’ willen jullie dat graag?) Het is vaak prettig om al op tijd met een fotograaf te overleggen. Niet iedereen heeft dezelfde werkwijze en samen kunnen jullie bepalen hoe de foto-momenten zo prettig mogelijk in het dagprogramma kunnen worden opgenomen. Als je weet waar je op de dag zelf aan toe bent kun je zo ontspannen mogelijk genieten van de fotosessie(s), en later van de foto’s! lees hier meer