Zelf make-up aanbrengen voor het trouwen? 3 handige tips & adviezen!

Ga je binnenkort trouwen en ben je nu alvast het nodige aan het regelen om de dag van jouw dromen te realiseren? Dan zal je inmiddels ook wel ontdekt hebben dat hier veel extra kosten bij komen kijken. Soms ook kosten waar je in het begin niet echt over nadenkt. Zo ook de kosten van de bruidsmake-up. Hoewel deze kosten sterk kunnen variëren, ben je toch al snel tussen de 100 en 200 euro kwijt. Sommige vrouwen vinden dit zeker het geld waard, maar er zijn ook vrouwen die dit juist zien als manier om snel geld te kunnen besparen. Want het aanbrengen van bruidsmake-up kun je toch ook gewoon zelf?

Twijfel jij om de bruidsmake-up zelf aan te brengen, maar ben je nog niet geheel overtuigd of heb je geen idee waar je aan moet denken? Lees dan snel verder. Hier vind je namelijk 3 handige tips & adviezen om je op weg te helpen.

1.      Verzorg je gezicht goed in de weken voorafgaand aan de bruiloft

Een bruiloft kan heel veel stress geven. Hierdoor voel je misschien zelfs genoodzaakt om in de weken voorafgaand aan het trouwen minder goede keuzes te maken. Je slaapt slechter, eet misschien wat ongezonder en verzorgt je lichaam over het algemeen gewoon minder goed. Dit is allemaal van invloed op hoe je huid er straks tijdens de bruiloft uitziet. Hoe ongezonder je leeft, hoe ongezonder je huid ook zal zijn. Hierdoor is het goed om je huid juist in de weken voorafgaand aan de bruiloft wat extra aandacht te geven.

Investeer in goede verzorgingsproducten van bijvoorbeeld Beautyplaza en geef je huid de aandacht die het verdiend. Wanneer je nu al goed voor je huid zorgt, betekent dat ook dat je tijdens de bruiloft zelf weinig hoeft te doen om eventuele oneffenheden te camoufleren.

2.      Koop kwalitatieve make-up

 

Ben jij iemand die normaal gesproken heel veel bespaart op make-up en bijna een jaar met dezelfde mascara doet? Iemand die deze pas vervangt wanneer de oude écht geheel uitgedroogd is? Dan is het goed om in elk geval wat extra geld te reserveren voor de aanschaf van kwalitatieve make-up. Kies voor een webshop waar ze enkel zeer goede merken verkopen, zoals HBB24. Hier vind je alles wat je nodig hebt onder één dak, waardoor je binnen mum van tijd over de beste make-up kunt beschikken.

Vraag ook eens in je omgeving aan vriendinnen die dol zijn op make-up welke merken zij gebruiken en wat zeker niet in jouw make-up kistje mag ontbreken.

3.      Oefen van tevoren met verschillende stijlen

 

Ook wanneer je je make-up door een professional laat doen, zal deze eerst samen met jou een aantal keren een proef make-up doen. Zo bepalen jullie gezamenlijk wat het beste staat bij je jurk, de dag en de wijze waarop jij wilt dat de make-up zichtbaar (of juist niet zichtbaar) is. Ook wanneer je zelf de bruidsmake-up wilt realiseren is het goed om een aantal keer te oefenen. Hierdoor verloopt het aanbrengen van de make-up op de dag zelf een stuk relaxter. Je weet wat je te doen staat en naar welk resultaat je op zoek bent. Door van tevoren te oefenen met verschillende stijlen, weet je precies hoe het er straks uit moet komen te zien. Oefening baart kunst!

Comments are closed.