Je bruiloft plannen zonder stress 

Je bruiloft plannen zonder stress 

Woehoee, het is zover! De liefde van je leven heeft eindelijk om je hand gevraagd. Sta je te popelen om van alles en nog wat in orde te brengen voor je grote dag? Top, maar begin niet halsoverkop dingen te organiseren, want dan krijg je alleen maar chaos, stress en een hoop extra werk. Probeer dus min of meer een stappenplan te volgen om zo efficiënt mogelijk aan de slag te gaan. Hieronder vind je al wat suggesties. 

Droomhuwelijk

Over je droomprins(es) hoef je je in elk geval al geen zorgen meer te maken, want die staat binnenkort al naast je aan het altaar. Maar vooraleer je alles tot in detail begint uit te werken, bespreek je best eens met je partner welke verwachtingen jullie hebben over het huwelijksfeest. Zitten jullie op dezelfde golflengte wat de grootte en de locatie betreft bijvoorbeeld? Gaan jullie voor een klassiek huwelijk of liever een BBQ met een pintje in beperkte kring? En zijn jullie bereid om er hetzelfde budget aan uit te geven?  Eens je die cruciale beslissingen genomen hebt, kan je er écht aan beginnen.         

Guestlist

Wie mag er echt niet ontbreken op jullie trouwfeest? Moeilijke vraag, want bij het antwoord moet je niet alleen rekening houden met de beste vrienden en familie van je partner en die van jezelf, ook je ouders hebben graag hun dierbaren erbij. Tip: denk er vroeg genoeg over na zodat je genoeg tijd hebt om een trouwkaart te maken met een save the date. Zo kunnen je gasten al ruim op voorhand jouw speciale datum vrijhouden. 

 

Locatie 

Eens je beslist hebt welk budget je zal uitgeven en hoeveel gasten je erbij wil, kan je zoektocht naar de perfecte feestlocatie starten. Begin er vroeg genoeg aan, want vaak zijn trouwlocaties al een jaar op voorhand volgeboekt. En wist je trouwens dat de burgerlijke trouw in steeds meer steden ook buiten kan doorgaan? Dat kan bijvoorbeeld in de tuin van de Sint-Pietersabdij in Gent of in het Antwerpse Harmoniepark. 

Proficiat 

Zodra jullie huwelijksaankondiging in de bus valt, zullen heel wat gasten jullie willen verrassen met een leuke attentie. En dat via een kaartje met felicitatie voor jullie huwelijk of via een cadeautje. Wil je het liever vermijden om al te veel dubbele huwelijkscadeaus te krijgen? Maak dan een huwelijkslijst in je favoriete winkel! 

En vergeet natuurlijk niet om bij dit alles zoveel mogelijk te genieten!

Comments are closed.