Een bruiloft vol rock-‘n-roll: van stoere trouwring tot muzikale huwelijksreis

Idealiter trouw je één keer en die gebeurtenis beperkt zich niet tot die ene dag met vrienden en familie. Zijn jij en je partner echte muziekliefhebbers, dan benader je het hele gebeuren vanuit die gezamenlijke passie. Er mag best wat rock’-n-roll in je trouwerij! Van het aanzoek tot een heerlijke reis naar een romantisch en muzikaal oord: droom even weg en laat je inspireren door deze tips.

De ring: ontwerp hem zelf

Wat is de juiste balans tussen de prijs en de schoonheid van je verlovings- dan wel trouwring? Op de website van Breedia kijk je met jouw budget wat er allemaal mogelijk is en ontwerp je met een configurator de ring zoals je die voor ogen hebt. Daarin is veel ruimte voor een vleugje rock. En het aanzoek? Dat kan bijvoorbeeld tijdens een concert van jullie favoriete artiest. Wie weet wil deze daar een handje bij helpen – backstage of voorafgaand aan de toegift.

Rock je entree!

Terwijl familie en vrienden staan te wachten met fototoestel in de aanslag, maken jij en je partner een memorabele entree. In een Amerikaanse slee doe je dat op Johnny Cash- of Grease-achtige wijze, maar een old school Volkswagencampertje is weer een mooie knipoog naar de periode van The Doors, Led Zeppelin en Janis Joplin: de Flower Power. Kijk anders of je een rode Ford uit 1933 (yes, die van ZZ Top) of een andere oldtimer kunt huren.

Kies de outfit waar jij je lekker in voelt

Sommige mensen houden niet van traditionele bruiloftsmode. Vind je zo’n witte jurk met sleep onhandig of een trouwpak maar stijf en ouderwets? Anno nu doen we niet meer zo moeilijk. Sterker nog, Kurt Cobain, de meest eigenzinnige punkrocker ooit, gaf Courtney Love het jawoord in zijn pyjama. Het is dus maar net waar jij je lekker in voelt.

Durf te dromen over de bruiloftsband

Het is jullie dag, jullie feest, en dan is er niks vervelender dan een band die belegen covers van Marco Borsato staat te spelen. Geef je bruiloft wat pit en ga voor het hoogst haalbare: stuur een originele mail naar de eerste band die je te binnen schiet. Oké, ze zullen niet allemaal direct toehappen, maar er zijn in de rockgeschiedenis wel eens gekkere dingen gebeurd. Metallica trad ooit op in een Nederlandse garage (!) en Foo Fighters kon dit onvergetelijke verzoek niet weerstaan. Met andere woorden: niet geschoten is altijd mis.

Boek een muzikale huwelijksreis

Combineer jullie huwelijksreis met muzikale ontdekkingen. Boek een zomerse trip naar rocksteden als Seattle of Liverpool, of een (camper)rondreis door Italië waar in de warme maanden veel rockmuzikanten neerstrijken. In het land van de pizza en pasta worden concerten bij voorkeur op historische locaties gehouden. Pink Floyd speelde al eens in Pompeii, Nick Cave & The Bad Seeds en Pearl Jam lieten de Arena Verona als vanouds sidderen. Ga op zoek naar rockconcerten in het Circus Maximus in Rome en hou ook de site van Lucca Summer festival in de gaten!

Comments are closed.