Hoe een trouwfotograaf kiezen

Als u onze tips voor bruiloften al eens hebt onderzocht, weet u waarschijnlijk al hoe sterk wij vinden dat uw trouwfotograaf niet zomaar een leverancier is. Dat gezegd hebbende, weten we ook dat het kiezen van uw huwelijksfotograaf afschrikwekkend en overweldigend kan lijken. Maar dat hoeft het echt niet te zijn! We hebben het opgesplitst in 6 eenvoudige stappen, van het kiezen van je fotografiestijl tot het boeken van de perfecte fotograaf. Klaar? Laten we dit doen!

  1. KIES UW FOTOGRAFISCHE STIJL
    Als je nog nooit hebt nagedacht over je trouwfotografiestijl, maak je geen zorgen, je bent niet de enige! We durven te wedden dat de meeste paren zich niet realiseren hoeveel verschillende stijlen van bruidsfotografie er eigenlijk zijn. Maar net zoals je je huwelijksstijl moet kennen voordat je bloemen of decor kunt uitkiezen, moet je weten welke fotografiestijl (en) je leuk vindt voordat je naar fotografen kunt kijken. We hebben een handige quiz om te bepalen welke stijl van huwelijksfotografie perfect voor u is!

Wedding Photography Styles (in een notendop)
Fine Art – Fine art trouwfotografen zijn actief bezig met het maken van kunst terwijl ze het verhaal van je dag vastleggen. Elk moment heeft het potentieel om een ​​foto te worden die een zelfstandig stuk in een kunstgalerie zou kunnen zijn.

Fotojournalistiek – Het doel van een fotojournalist is om onopvallend de huwelijksdag als geheel vast te leggen, niet alleen de geplande momenten. De fotojournalistiek is begonnen in kranten, dus onthoud dat je niet de geposeerde foto’s kunt maken als je een echte fotojournalist inhuurt. Als je niet van poseren of enscenering houdt, is het inhuren van een fotojournalist misschien de perfecte optie voor jou.

Traditioneel – Een traditionele fotograaf waardeert de nietjes van een bruiloft en zal ze voor u vastleggen met kunst en gratie. Je kunt een moderne kijk verwachten op de geposeerde foto’s in het trouwalbum van je grootouders. Traditionele trouwfotografen richten zich meestal op het vastleggen van de details die belangrijk voor u zijn, inclusief familiefoto’s, decor en andere afbeeldingen die u op uw opnamelijst zou kunnen hebben.

Redactioneel – Als je dol bent op het uiterlijk van fotografie in tijdschriften als Vogue, GQ en Harper’s Bazaar, dan wil je misschien je trouwerij op dezelfde manier fotograferen. Redactioneel stelt fotografen in staat om creatief en over de top te fotograferen. Hoewel je geen spontane momenten zult vinden in deze stijl van fotografie, is alles met betrekking tot de redactionele look dramatisch, edgy en sexy.

Moody and Dark – Een humeurig of VSCO-uiterlijk betekent dat je fotograaf hun foto’s op een zodanige manier bewerkt dat ze filmbeelden nabootsen (of ze kunnen een hybride shooter zijn – waarbij ze zowel film als digitaal opnemen). Als u van heldere, krachtige kleuren houdt en wilt dat uw foto’s er precies uitzien hoe u uw trouwdag herinnert (qua kleur), is de moody-stijl misschien niet voor u. Als u echter op zoek bent naar een artistiek, interessant perspectief op uw trouwdag, is deze stijl misschien uw nieuwe obsessie.

Avontuurlijk – Beschouw deze stijl als meer een persoonlijkheidskenmerk dan als een blik. Als jij en je toekomstige liefde om te reizen en te ontdekken en op zoek zijn naar iemand die je zal volgen waar je reislust je ook brengt, dan is het vinden van een fotograaf die zichzelf beschrijft als een avonturier een must!

Een belangrijk ding om te weten is dat de meeste fotografen niet zomaar een stijl opnemen. In feite nemen de meeste fotografen al deze stijlen op de een of andere manier op in hun werk. Het maakt het leuker voor hen en interessanter voor hun klanten. Houd dat dus in gedachten wanneer u portefeuilles gaat bekijken!

Klaar om je fotografiestijl te vinden? Doe mee aan onze quiz: welke huwelijksfotografiestijl past perfect bij jou!

foto door Junebug-lid Emily Delamater Photography; zie meer van deze bruiloft hier!

  1. BEKIJK ONZE LICENTIE VAN DE VERKOPER
    We hebben het tot onze prioriteit gemaakt om koppels te verbinden met artiesten die de trouwfoto’s kunnen maken waar ze altijd van hebben gedroomd. Daarom bevat onze trouwbestsellijst zorgvuldig samengestelde lijsten van de beste trouwfotografen – en andere verkopers – over de hele wereld . U kunt in uw regio zoeken of, als u een bruiloft op de bestemming plant, kunt u overal in de wereld zoeken. In onze directory kunt u de portfolio van elke fotograaf zien, toegang krijgen tot hun website en sociale-media-accounts en zelfs rechtstreeks contact met hen opnemen via onze portal. We raden u aan een pen en papier te pakken, zodat u aantekeningen kunt maken van al uw favoriete fotografen – en redenen waarom u zo veel van hen houdt. Vertrouw ons, je zult notities nodig hebben als het tijd is om wat e-mails te schrijven!

Trouwfotograaf

Wij zijn een jong enthousiast getrouwd koppel die met veel liefde en toewijding huwelijksreportages maakt. Twee fotografen voor de prijs van 1! Op jullie mooiste dag aanwezig zijn met twee personen heeft verschilldende voordelen. Zo kunnen we jullie trouwdag heel uitgebreid op foto vastleggen. Denk maar aan het klaarmaken, waarbij we onszelf kunnen opsplitsen zodat jullie van beide momenten herrineringen hebben. Vier ogen zien ook meer als twee.