Bruiloft in de Tuinorganiseren

Juni is de populairste maand om te trouwen. Niet zo gek, aangezien de kans op mooi weer in deze tijd een stuk groter is. Veel brides to be kiezen dan ook om hun bruiloft buiten te vieren. Omgeven worden door weelderige bloemen is ontzettend romantisch, maar kan duur zijn wanneer je een locatie moet huren. Ben jij (of iemand die je kent) gezegend met een grote tuin of, nog beter, een landgoed? Kies er dan voor om de bruiloft daar te houden, want zeg nou zelf: wat is er fijner dan het ja-woord geven op een locatie vol groen en bloemen?

Bij de organisatie van zo’n festiviteit komt veel kijken. Hoeveel man past er in de tuin en hoe kleed je het geheel aan? Een goede voorbereiding is het halve werk en daarom geven wij je alvast zes tips voor een perfecte bruiloft in eigen tuin. Kijk voor meer inspiratie ook even naar dit artikel met tips voor een perfect tuinfeest.

1. Kijk of een vergunning nodig is

Een bruiloft in eigen tuin betekent dat je te maken hebt met buren. Ben je van plan om een groot feest te houden na de plechtigheid? Check dan altijd even met de gemeente of je hier een vergunning voor nodig hebt. Dit voorkomt problemen met overlast op de avond zelf. Vergeet ook zeker niet om je buren (zowel over- als directe buren) in te lichten over het feest. Doe dit op tijd zodat iedereen nog iets kan regelen voor de avond.

2. Zorg voor een gelijke en harde vloer

Veel tuinen bestaan uit gras en waarschijnlijk zullen veel vrouwelijke gasten hakken dragen. Dat is natuurlijk geen ideale combinatie, dus leg over het gras een vloer van bijvoorbeeld pallets. Zo wordt de tuin niet vertrapt en zakken de gasten op hakken niet (letterlijk) door de grond.

3. Huur extra toiletten

Zowel jijzelf als je gasten nuttigen de nodige drankjes en wanneer de nood hoog is, wil je niet lang in de rij staan. Zorg daarom voor extra toiletten. Niet in de vorm van dixi’s, maar kleine ‘toilet-wagens’ zodat kleding niet vies wordt en het er nog steeds netjes uitziet.

4. Zorg voor genoeg klapstoelen

Is de tuin net niet groot genoeg voor een aparte ceremonie en het feest? Regel dan in elk geval genoeg klapstoelen. Zo kunnen alle gasten zitten tijdens de ceremonie en klap je ze weer in elkaar zodra het tijd is om te dansen. Zo staan de stoelen niet in de weg tijdens het feest. Nu zitten klapstoelen niet erg comfortabel, maar met een leuk kussentje is dit zo opgelost.

5. Huur een tent

Misschien wel het belangrijkste: zorg voor een mooie of Stretchtent (party)tent. Wat de weervoorspellingen ook zijn; helaas weet je in nooit zeker of het gaat regenen. Daarnaast is een tent een fijne plek om eventuele kou te ontvluchten in de late uurtjes.

6. Zorg dat de decoratie water- en windproof is

Het leukste van een bruiloft in eigen tuin is misschien wel de aankleding. Veel en kleurrijke bloemen sluiten mooi aan in de setting en kleine lampjes, zoals string lights, maken het geheel romantisch. Denk hierbij wel aan verlichting die tegen een stootje kan en plant bloemen op tijd. Veel grote bloemen hebben namelijk een paar maanden nodig om tot bloei te komen.

Tags : TuinmeubelenPicknicktafelParkbankTable de jardin boisTable Bois